Bali

Kako je prošla večer Balija?

27.9.2017. družili smo se na prvom Travelloungeu, prvoj večeri putovanja u Travel & Technology HUB-u Gacka 16. Večer smo otvorili filmom koji je na naš odabir najvjernije prikazao doživljaj destinacije, kroz 3-minutnu priču punu prekrasnih snimaka sa zemlje, iz zraka, iz podmorja, s Balija.

Cijeli video možete pogledati ovdje, a slike s večeri ovdje.

Uz vizualne doživljaje, ritmove s Balija, tradicionalnog kostimiranog plesa ovog prekrasnog Indonezijskog otoka čuli smo i priče onih koji su bili tamo. Stvarne priče s Balija, doživljaje i emocije s nama su podijelile 4 gošće: Damjana Domanovac, Kristina Ercegović, Sanja Horvat i Nadja Irena.

Svaka od njih ispričala nam je ono nešto što se njih dojmilo, onaj doživljaj i one emocije zbog čega je netko iz publike na kraju večeri ili u tome trenutku odlučio da je baš Bali i njihova sljedeća destinacija.

Damjana je pet puta bila na Baliju i ponovno će mu se vratiti. Svaki odlazak bio je priča za sebe. Prekrasni hramovi, priroda rižinih polja, prekrasnih plaža i toplina ljudi osvojili su je, kao i njene prijatelje. Na jedno je putovanje vodila i svoju obitelj, a kćer školarka oduševljena je egzotikom jer Bali jest destinacija koja je odlična i za putovanja s obitelji. Damjana pamti i večernje časkanje s prijateljicama uz degustaciju rižinog vina za koje nisu dobile dovoljno dobre upute pa se sjeća «veselih « trenutaka opijenost rižinim vinom čiji smo dokaz imali prilike vidjeti i uživo.

Kristina je podijelila svoje iskustvo solo putovanja. Za Bali se odlučila kao destinaciju za doček nove godine, za svoj osobni gušt, daleko od kuće, opušteno u vrlo važnom životnom periodu. Sa Balija se vratila puna dojmova i odgovora po koje nije ciljano išla. Susretala se i upoznala vrlo zanimljive ljude. Karizmatičan Ketut, poznati, stvaran lik iz filma «Jedi, moli, voli» Kristinu je naveo na razmišljanje koji je njena životna strast i uputio ju da razmisli o tome što joj je rekao da je ona ne samo poduzetnica nego i učitelj. Kristina je svoje doživljaje prenjela i na blog pod nazivom Strast i Balans.

Sanja je s nama podijelila svoje viđenje lokalnih ljudi, kako funkcioniraju, što im je bitno i kako se ona osjećala za vrijeme boravka na Baliju. Sanja je na Baliju bio dio tima u sklopu istraživanja običaja lokalne zajednice i imala je jedinstvenu priliku uvjeriti se u tradiciju i kulturu jednog otoka udaljenog tisuće kilometara od nas koji je zadržao tradiciji kao rijetko na ovom svijetu. Neke običaje i rituale Sanja je sa sobom dovela kroz znanje u Zagreb i na zanimljiv način prenosi činjenice, običaje i njihovu životnu filozofiju.

Nadja Irena je svoj zagrebački dom zamijenila s onim na Baliju. Na svom dugogodišnjem poslu dala ja otkaz i krenula na drugu stranu svijeta. 4 godine provela je tamo i s nama podijelila čari lokalne sredine, ljudi, hrane, pića i još mnoge zanimljivosti, ali vremena je bilo premalo za sve ove lijepe priče s Balija.

Kroz iskustva naših gostiju pokušali smo prenijeti destinaciju uživo pred publiku od 50-tak ljudi, kroz priču. Uz video medije, muziku,  iće & piće  kroz 5 osjetila nadamo se da smo inspirirali i motivirali našu publiku da posjete Bali.

 

 

Podijeli s prijateljima