Island

Kako je prošla večer Islanda?

8.-i po redu Travellounge održali smo 25.04 u Travel & technology HUB-u u Gackoj 16. Zanimljive goste smo pronašli i sva mjesta popunili i ovaj put.

Na večeri Islanda svoj doživljaj s putovanja prenjeli su obitelj Kordić koja je putovala s jednogodišnjom kćeri Ian i to preko portala HomeExchange.com. Inia & Zoran podijeliti su s nama svoju priču.” Island je divan, bilo smo tamo 20 dana. Boravili smo u HomeExchangeu kod Islanđana kući i kada doživite Island još s brdom informacija od domaćih e onda je to sasvim drugačiji osjećaj zemlje koju posjećujete. Mi smo čak i dobili auto na korištenje for free zahvaljujući homeexchangeu. Imali smo sav komfor i uživali smo svo vrijeme na Islandu. Toliko je tamo neobično lijepa priroda i čim sjednete u auto vrlo brzo imat ćete toliko toga za vidjet. Na ovaj put išli smo s kćeri Ian i nikakav problem nije bilo istraživati zemlju s malim djetetom. Island je jako kid friendly zemlja  na što ćete se uvjeriti vrlo brzo kada tamo dođete.”

Druga gošća, Nina Brezak provela je 15 dana u šatoru, a nikada prije nije boravila negdje na taj način i bila je zato prepuna avantura.

” Za Island sam se odlučila nakon jednog fantastičnog predavanja i odlučili se na 2 tjedna Islanda ljeti. Avanture nije nedostajalo jer uzeli smo rentani jeep i s njime istraživali Island. Još nam je na kraju to bilo malo vremena. Island je čaroban, ali i surov, ta priroda je potpuno drugačija od svega i sigurno tamo idem ponovno vidjeti još ove divne zemlje.”

Treći gost, Krešimir Terzić jedini je Hrvat koji je volontirao 3 mjeseca u nacionalnim parkovima Islanda.

“Biti 3 mjeseca na Islandu, volonirati u nacionalnim parkovima i vidjeti takve divote zaista je nevjerojatno i nezaboravno iskustvo. Bilo je tu i izazova i rada po 12 sati na minus 10, markiranja novih staza za planinare što sam radio s kolegama, ali i prekrasnih trenutaka kada si sam usred ničega, ti i i tišina i prekrasna ljepota. Sve ove slike ne mogu vam dočarati onako kako to zaista jest, tu neiskvarenu ljepotu koju osjetiš kada radiš ovako nešto. Nakon 3 mjeseca rada nastavio sam putovati sa svojom djevojkom i posjetili smo neka mjesta i lokacije koje samo domaći znaju. Na Islandu ima puno Amerikanca i turizam sve više i više raste, ali svakako još uvijek postoje mjesta gdje si doslovce sam. Island će te iznenaditi na svakom koraku.”

Svi gosti oveog Travelloungea sami su si organizirali putovanje, bez agencije, bez vodiča. Bile su to doista zanimljive stvarne priče iz divljine i srca Islanda gdje prosječan turist nema prilike doći.Bilo je korisno čuti različiti itinerar, dojmove i informacije, od smještaja do toga koliko je novaca potrebno za boravak na Islandu jer svi se boje te čarobne, ali skupe zemlje.

Vjerujem da smo goste inspirirali i motivirali nakon Travelloungea da posjete taj #iceland.Sve slike možete pogledati u galeriji, a biti će nam drago da nas pratite i na društvenim mrežama.
Sljedeći Travellounge je 19.5. na temu putovanja s klincima i budite nam dragi gosti

Slike 8-e večeri putovanja možete pogledati u galeriji slika:

Podijeli s prijateljima