Kuba

Kako je prošla večer Kube?

Četvrti Travellounge bio je na Sv.Nikolu i sve nas je” počastio” dobrom atmosferom, zanimljivim gostima, plesom i pićem u kubanskom stilu.Večer su otvori plesači iz Tequila Mosquitos plesnog centra koji su nam grupnim Rueda plesanjem predstavili ples koji nemamo prilike često vidjeti. Za ovakav način plesanja karakteristična je kotinuinirana promjena partnera uz improvizaciju i neformalnost jednog iz grupe, vođe, koji dovikuje koji je sljedeći plesni potez. Vrlo dinamično i neobično za vidjeti. Nakon plesa, bio je red na prvom doživljaju destinacije, kroz priču.

Prvi gosti, Ana i Đženan svoje su iskustvo s Kube, preko agencije, podijelili sa 60 zainteresiranih. Na sceni im se pridružila i njihova kujica Nessa koja je vrlo brzo postala zvijezda večeri, a kasnije i na društvenim mrežama. Svoja 2 tjedna preko agencije, pluseve i minuse ovakvog načina te kako su oni doživjeli Kubu bio je odličan uvod što se sve može vidjeti i kako izgleda odmor kada o svemu brine netko drugi, odnosno agencija. Slikes stare Havane, životinje, od Iguane do Hujite, izmamili su osmijeh svih nas i još jednom potrvrdili koliko je ezgotična kuba uzduž i poprijeko. Jesti i piti može se na puno mjesta, na plaži u gradu ili usred zelenih brežuljaka eko imanja do kojih se dolazi jahanjem. Smještaj kod Kubanskih obitelji novi je način kako doživjeti iskustvo lokalaca što je i bio prioritete ovakvig način odmora.
Anu i Đženana pitali smo koliko ih je koštala Kuba preko agencije što je bilo korisno kasnije usporediti s ostalim putnicima koji su na Kubu ušli u vlastitom aranžmanu. Ovakav jedan put preko agencije kreće se oko 2.000 eura u što smo uračunali i izlete kojih na Kubi ima vrlo zanimljivih i svakako preporučili su odlazak na otok Iguana ili izlet na konjima do farme duhana.

Sljedeća gošća je Paula koja se s prijateljima uputila na Kubu. Jeftina karta bila je dovoljan razlog da se od dvoje zainteresiranih u početku napravi jedna cijela grupa i kaže Paula: ” Bio je to odličan odabir destinacije i baš nam je bilo super.Nismo imali bukirani smještaj nego smo masu toga ostaviti za na licu mjesta i nije nam žao. Cijene smještaja kretale su se između 30 dolara za 2 što je zaista povoljno.” U sjećanju joj je ostao izlet biciklima koji je potrajao malo dulje nego inače, ali kaže svaka avantura ima svoje zašto i prepričava se još danima i mjesecima nakon dolaska”.
Što vidjeti na ovom otoku, gdje izaći van i kako se dobro zabaviti Paula nam je na simpatičan način podijelila i ostavila nam svima dojam da se na Kubu trebamo upututi čim prije.Uvijek nam je bitno da naši gosti prenesu svoje stvarne priče, baš onako kako su to oni doživjeli.

Nakon ovih iskustava, bilo je vrijeme da nam Marko i Ana iz plesne škole Tequila Mosquitos podijele svoje iskustvo plesanja Salse na Kubi i medenog mjeseca koji su proveli baš tamo.
“Pa Kuba je uvijek bila na našoj listi, još i zbog Salse koju smo zavoljeli i tako konačno smo i mi bili ti sretnici koji su krenuli put Kube. Nismo se odlučili za agenciju jer smo dosta sve istražili iako jesmo se iznenadili u nekim stvarima, izgledu i uopće njhovom svijetu. Salsu nije bilo lako pronaći, a onda kada ju i nađeš njima je svima tako to jednostavno, tako im to leži da mi kao plesači smo bili iznenađeni kako oni savršeno plešu Salsu. Snimili smo toliko videa, ali evo nije bilo prilike da to sve još pregledamo.” Druženje s Kubancima bio je iskustvo upoznavanje one Kube kakva zaista jest i baš nam je drago što niti dana nismo proveli u hotelu i da smo doživjeli ovako Kubu.”

Nakon ovih auteničnih iskustava, krenuli smo sa školom Salse i hvala Maxu što smo uz njega proplesali Salsu. Vjerujem da će biti onih koji su zainterirani da se baš upišu u plesnu školu na obostrano zadovoljstvo. Nakon audio, foto, video, i plesnog doživljaja bio je red na osvježenju uz Cuba Libe koktele za koje se pobrinuo Pernod Ricard Hrvatska uz barmena Denisa koji je brinuo da nam čaše budu pune.Hvala!

Nakon ovakve večeri što nam preostaje nego rezervirati povratnu kartu za Kubu i zamijenili zimu za ljeto.

I ovaj put Travellounge se pobrinuo za uređenje prostora u kubanskom stilu pa veliko hvala ide Pernod Ricard.com na dekoraciji za Havana Club party Lesnini koja je omogućila da svoje ideje i realiziramo uživo skupa s Archi Living portalom što možete vidjeti i u galeriji fotografija:

Podijeli s prijateljima